Ignorer et passer au contenu

BLOG

Cogybooks

Jak omezit přístup na internet

Jak omezit přístup na internet
V článku Jak to všechno začalo s projektem cogybooks jsem se zmínil o tom, že jsme se s mým synem Adamem domluvili na tom, že mu bude v určitých hodinách omezen přístup na internet.

Šlo o to, že se věnoval hraní onlinových her (League of Legends) nejen na úkor školy, ale i na úkor spánku. Jen co přišel ze školy, hodil tašku s učebnicemi do rohu pokoje a hrál online hry i do dvou hodin do rána. Proto jsme se domluvili, že takhle to dál nejde. Že jeho sliby o omezení komunikace na sociálních sítích a hraní her podpoříme tím, že mu bude omezen přístup na internet.

Na tomto řešení se můžete se svým dětmi domluvit také. A opravdu bych se přimlouval za domluvu, ne za restrikci, zejména pokud se jedná o teenagera. A jak to tedy udělat?

Existuje několik možností. První možností je využití funkce, kterou nabízejí operační systémy.  U operačního systému Windows 7 a 8 je to funkce Rodičovská kontrola, u Windows 10 Rodina. Počítače s operačním systémem MacOS nabízejí Rodičovský dohled. Další možností je omezit přístup na internet na routeru nebo modemu. Výhodou tohoto řešení oproti předcházejícím je to, že na routeru či modemu můžete omezit přístup na internet na více zařízeních najednou. Nejen na počítači, ale i na mobilu, tabletu či ipadu.
 

Podrobnější návody a postupy:

  1. Rodina: pro zařízení s operačním systémem Windows 10
  2. Rodičovský dohled: pro zařízení s operačním systémem MacOS
  3. Omezení přístupu na modemu nebo routeru:


Jedno z těchto zařízení obvykle dostanete od svého poskytovatele internetu. Mezi pokročilé funkce routeru, případně modemu patří rodičovská kontrola. Jedná se o funkci, kdy rodič, případně správce sítě má možnost nastavovat, k jakým stránkám a v jaký čas může přistupovat určitý uživatel/člen rodiny. Většina routerů či modemů touto funkcí disponuje. Stačí se tedy na tomto zařízení přihlásit, najít v nastavení Rodičovská kontrola a poté nastavit časový harmonogram, od kdy do kdy je povolený, či zakázaný internet.
 
Bohužel není možné ukázat na jednom příkladu, jak nastavit Rodičovskou kontrolu. Existuje totiž mnoho výrobců a modelů routerů a u každého zařízení je to trochu jinak. Nicméně u každého zařízení, které si koupíte (nebo dostanete od poskytovatele), najdete návod, pomocí kterého to zvládnete.
 
Že to není až tak složité, se můžete přesvědčit na konkrétním příkladu u společnosti TP-Link:

 
Pokud si přesto na nastavení routeru netroufáte, obraťte se na poskytovatele internetu, který Vám jistě pomůže, případně spojte síly se svými známými a společně se Vám to určitě podaří.

Prev Post
Next Post

Merci de votre inscription

Cet e-mail a été enregistré !

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Back In Stock Notification
Terms & Conditions
Souhlasím s Obchodními podmínkami (viz https://cogybooks.com/pages/obchodni-podminky). Vaše osobní údaje budeme zpracovávat za účelem plnění smlouvy a zasílání e-mailů (viz https://cogybooks.com/pages/ochrana-osobnich-udaju).
this is just a warning
Connexion
Shopping Cart
0 items