Ignorer et passer au contenu

BLOG

Cogybooks

Náš příběh

Náš příběh

Znáte ten pocit, kdy voláte na dítě, že se má jít najíst, a ono nejde, neboť právě hraje nějakou online hru a nemůže?  Mám dva syny a u nás se to stávalo poměrně běžně, zejména v případě Adama, toho mladšího. Moji ženu to hrozně vytáčelo, a tak se na mě obrátila jako na autoritu v rodině, ať s tím něco udělám. Hodně jsem přemýšlel, co mu říct, aby to bylo jednou provždy a aby mě přitom nezačal nenávidět. Nakonec mě napadlo jedno technické řešení.

S Adamem jsem se domluvil, že mu v určité hodiny na routeru omezíme přístup na internet. To okamžitě zafungovalo. Najednou jsme začali vídat Adama výrazně častěji. Už nebyl jen zavřený ve svém pokoji, ale chodil i mezi nás. Co mě ale nejvíc překvapilo, byl okamžik, kdy jsem přišel do jeho pokoje a viděl jsem, jak z papíru vyrábí moc hezké věci. Když jsem se ho zeptal, co to dělá, říkal, že se nudí. Zrovna byl bez připojení na internet, a tak vyráběl 3D motorky a roboty. Sice se neučil, jak jsem tajně doufal, ale už to, že něco kreativního vyrábí, mi přišlo jako akceptovatelný kompromis.

Tak mě napadlo, že takových rodin, které řeší podobný problém, bude zřejmě víc. Že by bylo fajn najít dětem takovou alternativu, která by šla s dobou, nevyčleňovala je z kolektivu vrstevníků, a naopak jim pomáhala rozvíjet jejich kreativní schopnosti a tvořivého ducha. Tak mě napadly multimediální výukové knížky. Jejich hlavním cílem je odlákat děti od online her a přivést je zase k rukodělné práci. Počítač, tablet či chytrý mobilní telefon by plnily funkci pouze sofistikovaného návodu. Podařilo se mi spojit se s výtvarníky, kteří zahořeli pro věc stejně jako já, a pustili jsme se do práce.

Tady by můj příběh mohl skončit, kdyby nenastala jedna, na první pohled celkem nevýznamná událost.

Abychom se ujistili, že jsme se s výtvarníky vydali tou správnou cestou, vše jsme testovali na workshopech. Musím se přiznat, že já osobně jsem se jich nejdříve nezúčastňoval, neboť jsem si říkal, že je to náplní spíše pro děti, a navíc ani nejsem nějak výtvarně nadaný, ale pak se stalo něco nečekaného. Moje máma slavila narozeniny a znáte to. Vše se tak připravuje, až jsme nakonec neměli do čeho zabalit dárek. Našel jsem jen čistý balicí papír, který byl vše, jen ne slavnostní. Pár minut před odchodem jsem si vzpomněl na to, co jsem viděl na videozáznamu z workshopu, a během pěti minut jsem suchým pastelem a za pomoci šablony vytvořil tak hezký obrázek, že jsem byl sám překvapen. Jak jistě správně tušíte, nakonec balicí papír sklidil větší ohlas než samotný dárek.

A nejen to. Moji mámu obrázek natolik zaujal, že projevila zájem a také si ho namalovala. A i když nikdy předtím nemalovala, tak ji to chytlo, že nezůstalo jen u jednoho obrázku.

Abych to zkrátil, tato příhoda nás inspirovala k tomu, abychom lekce  trochu upravili  a nabídli něco i pro dospělé.  Časem se potvrdilo, že je malování nadchlo stejně jako děti, neboť všechny obrázky se dají v pohodě zvládnout a příjemně se u nich relaxuje.

A abyste si mohli i vy pár z nich vyzkoušet, připravili jsme pro vás tři knížky, které si můžete zdarma stáhnout. Věřím, že budete stejně nadšeni a hlavně překvapíte sami sebe, co vše dokážete.

Vladimír Kremel

zakladatel Continental Gallery

 

P.S.

Jo, a kdyby náhodou někoho zajímalo, jak se dá omezit přístup na internet, klikněte zde.

Prev Post
Next Post

Merci de votre inscription

Cet e-mail a été enregistré !

Shop the look

Choose Options

Recently Viewed

Edit Option
Back In Stock Notification
Terms & Conditions
Souhlasím s Obchodními podmínkami (viz https://cogybooks.com/pages/obchodni-podminky). Vaše osobní údaje budeme zpracovávat za účelem plnění smlouvy a zasílání e-mailů (viz https://cogybooks.com/pages/ochrana-osobnich-udaju).
this is just a warning
Connexion
Shopping Cart
0 items